X

ZOOM BUDNICA V KRŠKEM

V imenu KS mesta Krško vas obveščamo o prvomajski zoom budnici in vas vabimo, da se nam pridružite.

 

1. maj ni le praznik dela. 1. maj je tudi dan, na katerega skoraj vse slovenske godbe igrajo budnico. Prvomajska budnica je tradicija Pihalnega orkestra Krško. Tradicija, ki jo bodo letos zaradi ukrepov in navodili na državni ravni, žal prekinili. 
A to orkestra vseeno ni ustavilo, da ne bi razmišljali o malo drugačni budnici. Tokrat se bodo krški godbeniki 1. maja dobili preko zooma in tako poskušali stopiti v stik z ljudmi in jim zaigrati. Virtualno se bodo sprehodili po krških cestah in obiskali sosednje vasi. Na poti se jim bodo pridružili dolgoletni godbeni navdušenec Edo Komočar, podžupanja občine Krško, Nuška Somrak, župan občine Krško, mag. Miran Stanko, evropski poslanec, Franci Bogovič, predstavnik Krajevne skupnosti mesta Krško, Ivan Učanjšek in predsednica Krajevne skupnosti mesta Krško, Nataša Šerbec, ki je orkestru v veliko pomoč pri organizacije letošnje budnice. Virtualno bodo obiskali Dom starejših občanov in obujali spomine z nekaterimi krajani Zdol, Dolenje vasi, Gore kot tudi z dolgoletnim dirigentom orkestra, prof. Dragom Gradiškom. Na letošnji budnici se jim bosta pridružila tudi Pihalni orkester DKD Senovo, z dirigentko Mašo Žveglič Poljšak in družina Sotošek.
Vabljeni po poti prvomajske budnice v petek, 1. maja, ob 9. uri. Spremljate jo lahko na uradni spletni strani Pihalnega orkestra Krško, njihovi facebook strani kot tudi na Ansat TV.
 Vabimo vas, da se nam pridružite in z nami predvajate prvomajsko budnico ob istem času na svoji facebook strani.

Nazaj na seznam